Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 750g2267kcal134.4g363.8g7.5g80.3g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g600g1620kcal102g0g138g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 75g170kcal12g0.4g13.5g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9045g8154kcal498.8g735.6g318.2g163.2g
Valittu annoskoko4523g4077kcal249.4g367.8g159.1g81.6g
Annoskoko puolitettuna2261g2038kcal124.7g183.9g79.6g40.8g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371