Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 829g2506kcal148.6g402.2g8.3g88.7g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g663g1791kcal112.8g0g152.6g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 83g188kcal13.3g0.4g14.9g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 3317g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9014kcal551.6g813.2g352g180.2g
Valittu annoskoko5000g4507kcal275.8g406.6g176g90.1g
Annoskoko puolitettuna2500g2254kcal137.9g203.3g88g45.1g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371