Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1500g4534kcal268.8g727.5g15g160.5g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g1200g3240kcal204g0g276g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 150g339kcal24g0.7g27g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 6000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18090g16307kcal997.4g1470.8g636.6g326g
Valittu annoskoko9045g8154kcal498.7g735.4g318.3g163g
Annoskoko puolitettuna4523g4077kcal249.4g367.7g159.2g81.5g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371