Linssikeitto
2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)
Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.
Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.
Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.
Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.
Hauduta puolisen tuntia.
Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.
Lisää vesi.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.
Anna hautua vielä 10 minuuttia.
Tarkista maku (lisää suolaa).
Soseuta keitto.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa
Helluri