Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Wilburin lihasoppa

Kaikki tuotteet ostettu germaanian k-kaupasta eli Lidlistä :)

1. Ota liha ja pakasteet sulamaan huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaiton aloittamista (tunti hyvä lämpiämisaika lihalle ja pakasteista pystyy kippaamaan sulaneet jäähilevedet pois, koska ne lisätään keittoon vasta n. 2h pakastimesta oton jälkeen).

Ps. etsi tässä kohtaa jostain reikäkauha, tarvitset sitä kohta :)

2. Mittaa 2 litraa vettä kattilaan ja pistä hella päälle.

3. Huuhtele liha ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi palasiksi.

Heitä lihakimpaleet veteen.

4. Ensimmäinen n. vartin aikana lihasta irtoaa vaahtona lihasnestettä, jonka saa kätevästi pois reikäkauhalla vieressä olevaan kulhoon.

Vaahdon poisto on ehkä enemmän esteettinen (saa kirkkaamman liemen), mutta omasta mielestä tämä vaahtoava lihasneste ei ainakaan paranna keiton makua.

Ja osahan vaahdosta on lihan veren valkuaista, joten ällötysfactori vähenee sen pois kuoriessa.

5. Vaahtoamisen loputtua voi lihan jättää porisemaan keskilämmölle.

Se saa kuplutella itsekseen n. 90 min. Murustele lihaliemikuutio veteen.

Lihan poristessa ehdit hyvin valmistella muut ainekset.

6. Luultavasti sinulta löytyy keittiövaaka, (ainakin toivottavasti) jonka kaveriksi etsi isompi kulho.

Mittaa kulhon paino ja jätä se vaa'an päälle.

7. Lisää kaikki pakasteainekset kulhoon ja vaa'an grammamääristä laskeskele paljonko mitäkin menee.

8. Kuori ja kuutioi sipuli ja pistä samaan kulhoon.

9. n. 80 min kohdalla kuori ja kuutioi perunat (tummuu tosi nopeasti, jos laitat aiemmin joskin enemmän kosmeettinen juttu) ja heitä kulhoon. 300gr on n. 4 keskikokoista pottua.

10. Kun liha on pöhissyt 90min, lisää kaikki muut ainekset.

11. Kun kaikki ainekset kattilassa, lisää 1-1,5l vettä korvaamaan lihan keittyessä haihtunut voda.

Valmiissa keitossa n. 2litraa vettä.

12. Mausta makusi mukaan.

Itse laitettu n. teelusikallinen Chili Explosion maustetta ja n. teelusikallinen viiden pippurin maustetta (myllystä molemmat).

13. Keittele keskilämmöllä vielä 45 min välillä sekoittaen.

14. Testaa 60 min. kohdalla, että porkkanat ovat sopivan pehmeitä (pisin kypsymisaika).

15. Nauti :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Wilitheman
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Pintasavustettu porsaan kasleripala (Grillimaisteri lidl), annos 1000g870g1523kcal133.1g0.9g111.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Wok mix classic (Vitasia), annos 500g220g77kcal3.5g10.6g1.1g4.8g
Pikkuporkkanat (Green grocer´s), annos 500g200g66kcal1.6g13.8g0.4g0g
Mixed vegetables (Green grocer s), annos 450g300g183kcal8.7g26.7g2.7g9g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 300g228kcal5.6g46.5g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g4307kcal311.4g215.6g237.8g39.8g
Valittu annoskoko4080g2154kcal155.7g107.8g118.9g19.9g
Annoskoko puolitettuna2040g1077kcal77.9g53.9g59.5g10g
Arvot/100g100g53kcal3.8g2.6g2.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434900