Lehtikaalia ja broileria
Ainekset:
8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria
Lisäksi:
400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita
Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.
Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.
Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.
Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.
Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.
Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
Yhdistä raakoihin lehtiin.
Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.
Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.
Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.
Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.
Tarjoile.
Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa
Herkku71