Tattari peruspuuro, tuore
Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.
Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.
Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.
Maidon voi myös korvata vedellä.
Sekoita tehosekoittimessa.
Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.
Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.
Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.
Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa
Naponen2