Kanalasagne
400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia
Juustokastike
Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.
Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.
Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.
Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.
Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.
Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa
Laskipera87