Hiivattomat sämpylät
NOPEAT, HIIVATTOMAT SÄMPYLÄT
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl siirappia (tai hunajaa/sokeria)
2½ dl kylmää vettä
1. Lämmitä uuni 200 C ja pue uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Lisää siirappi ja vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Ota lusikan avulla palloja taikinasta ja laita pellille.
Muotoile jauhoisilla käsillä pyöreiksi sämpylöiksi, ja voitele halutessasi kananmunalla ja lisää päälle esim.
auringonkukansiemeniä.
4. Paista 200 C 12-15 minuuttia.
Tarjoile heti.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa
Handersson