Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g599g2157kcal83.9g407.5g18.6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30g7.5kcal0.1g2.5g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.1g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 435g611kcal8.1g2.4g59.8g20.7g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )75g674kcal0g0g74.9g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g45g178kcal9.9g0g14.8g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g45g174kcal14.8g0g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2472g7622kcal234.8g827.2g361.8g41.8g
Valittu annoskoko1236g3811kcal117.4g413.6g180.9g20.9g
Annoskoko puolitettuna618g1906kcal58.7g206.8g90.5g10.5g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961