Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g699g2517kcal97.9g475.4g21.7g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g35g8.7kcal0.1g2.9g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 507g713kcal9.5g2.8g69.8g24.1g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )87g787kcal0g0g87.4g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g52g208kcal11.5g0g17.3g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g52g204kcal17.3g0g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2884g8892kcal274g965g422.4g48.8g
Valittu annoskoko1442g4446kcal137g482.5g211.2g24.4g
Annoskoko puolitettuna721g2223kcal68.5g241.3g105.6g12.2g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961