Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g799g2877kcal111.9g543.3g24.8g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g40g10kcal0.2g3.4g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 579g815kcal10.8g3.2g79.8g27.6g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )100g899kcal0g0g99.9g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g60g238kcal13.2g0g19.8g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g60g233kcal19.8g0g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3296g10163kcal313.4g1103g482.8g56g
Valittu annoskoko1648g5081kcal156.7g551.5g241.4g28g
Annoskoko puolitettuna824g2541kcal78.4g275.8g120.7g14g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961