Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g999g3596kcal139.8g679.2g31g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g50g13kcal0.2g4.2g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2g0.1g0.2g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 724g1019kcal13.5g4g99.7g34.5g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )125g1124kcal0g0g124.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g75g297kcal16.5g0g24.7g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g75g291kcal24.7g0g21.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4120g12703kcal391.4g1378.8g603.2g69.8g
Valittu annoskoko2060g6352kcal195.7g689.4g301.6g34.9g
Annoskoko puolitettuna1030g3176kcal97.9g344.7g150.8g17.5g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961