Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g300g1079kcal41.9g203.8g9.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g15g3.7kcal0.1g1.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 217g306kcal4.1g1.2g29.9g10.3g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )38g337kcal0g0g37.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g23g89kcal4.9g0g7.4g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g23g87kcal7.4g0g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1236g3811kcal117.4g413.8g181g21g
Valittu annoskoko618g1906kcal58.7g206.9g90.5g10.5g
Annoskoko puolitettuna309g953kcal29.4g103.5g45.3g5.3g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961