Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g400g1438kcal55.9g271.7g12.4g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g20g5kcal0.1g1.7g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 290g408kcal5.4g1.6g39.9g13.8g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )50g450kcal0g0g49.9g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g30g119kcal6.6g0g9.9g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g30g116kcal9.9g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1648g5082kcal156.6g551.6g241.2g28g
Valittu annoskoko824g2541kcal78.3g275.8g120.6g14g
Annoskoko puolitettuna412g1271kcal39.2g137.9g60.3g7g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961