Pohja:
4 kananmunaa
1 dl parmesanraastetta
100 g raejuustoa
0,5 dl kermaa
0,5 dl ranskankermaa (créme fraîche)
voita vuoan voitelemiseen
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 rkl tacomaustetta (tai oman maun mukaan)
1-2 kynttä valkosipulia
1 rkl (tai 1 prk (70 g)) tomaattipyrettä/-sosetta
0,5 dl vettä (tai mausteseospussin ohjeen mukaan)
(sipulia)
(jalapenoja)
n. 100 g kirsikkatomaatteja (tai 1 isompi tomaatti)
0,5 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 dl (n. 100 g) juustoraastetta
Ohje:
Aloita valmistamalla pohja.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita hyvin.
Voitele uunivuoka ja kaada pohja vuokaan.
(ohjeessa vuoka matala 23 cm:n lasivuoka.)
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi (arviolta noin 15 minuuttia), anna jäähtyä!
Valmista sillä välin täytteet.
Piirakan pohjan ei tarvitse jäähtyä aivan kylmäksi asti vaan riittää, että uunissa kohonnut pohja ehtii laskeutua takaisin vuokaan.
Ruskista jauheliha ja lisää siihen valkosipulit murskattuna, tacomauste, tomaattisose ja vesi.
Sekoita hyvin ja anna hautua niin, että vesi haihtuu.
(Pilko sipuli renkaiksi ja jalapenot viipaleiksi).
Halkaise kirsikkatomaatit (tai viipaloi tomaatti).
Sekoita kulhossa keskenään kermat ja juustoraaste.
Kaada jauhelihatäyte jäähtyneelle pohjalle.
Aseta päälle (sipulirenkaat, jalapenot) tomaatit.
Kaada juustokermaseos täytteiden päälle.
Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes juusto ottaa väriä ja piiras näyttää hyvältä!
Suoraan uunista otettuna piiraan täyte on todella lirua eikä piiras juuri pysy kasassa, mutta hetken jäähdyttyään ja vetäydyttyään toimii pohjan kanssa suunnilleen kuten tavallinenkin piirakka
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1514 grammaaInlumino