Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 250g190kcal4.7g38.7g0.5g2.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)150g277kcal16.5g8.2g19.5g0.3g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.1g1.9g
Keittojuures, Pirkka50g13kcal0.5g2.2g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr4.5g13kcal0.4g0.4g1.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Tomaattipyree,euroshopper18g14kcal0.6g3.3g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu63g38kcal0.6g2.8g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2032g1275kcal48.2g122g62g10.4g
Valittu annoskoko1016g637kcal24.1g61g31g5.2g
Annoskoko puolitettuna508g319kcal12.1g30.5g15.5g2.6g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073