Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 375g285kcal7g58.1g0.7g3.7g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)225g416kcal24.7g12.4g29.2g0.4g
Porkkana 112g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Keittojuures, Pirkka75g19kcal0.7g3.4g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.7g19kcal0.5g0.6g1.6g0.1g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tomaattipyree,euroshopper26g21kcal0.9g5g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu94g56kcal0.9g4.2g3.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3048g1912kcal71.8g183.6g93g15.4g
Valittu annoskoko1524g956kcal35.9g91.8g46.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna762g478kcal18g45.9g23.3g3.9g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073