Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 500g381kcal9.4g77.5g1g5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)300g555kcal33g16.5g39g0.6g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Keittojuures, Pirkka100g25kcal1g4.5g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr9g25kcal0.7g0.9g2.2g0.1g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Tomaattipyree,euroshopper35g28kcal1.2g6.6g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu125g75kcal1.3g5.6g5g0g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4066g2550kcal96.4g244.6g124.4g20.8g
Valittu annoskoko2033g1275kcal48.2g122.3g62.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna1017g638kcal24.1g61.2g31.1g5.2g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073