Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 625g476kcal11.7g96.8g1.2g6.2g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)375g693kcal41.2g20.6g48.7g0.7g
Porkkana 187g61kcal1.2g10.4g0.4g4.8g
Keittojuures, Pirkka125g31kcal1.2g5.6g0.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr11g32kcal0.9g1.1g2.7g0.2g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Tomaattipyree,euroshopper44g35kcal1.5g8.3g0.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu156g94kcal1.6g7g6.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 937g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5080g3187kcal120.2g305.6g155.2g26g
Valittu annoskoko2540g1593kcal60.1g152.8g77.6g13g
Annoskoko puolitettuna1270g797kcal30.1g76.4g38.8g6.5g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073