Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 750g571kcal14.1g116.2g1.5g7.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)450g832kcal49.5g24.7g58.5g0.9g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.4g5.7g
Keittojuures, Pirkka150g38kcal1.5g6.7g0.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr14g38kcal1.1g1.3g3.2g0.2g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Tomaattipyree,euroshopper53g42kcal1.8g10g0.5g0g
Flora ruoka kevyt & paksu187g112kcal1.9g8.4g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1124g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6096g3824kcal144.6g366.8g186.2g31.2g
Valittu annoskoko3048g1912kcal72.3g183.4g93.1g15.6g
Annoskoko puolitettuna1524g956kcal36.2g91.7g46.6g7.8g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073