Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 875g666kcal16.4g135.6g1.7g8.7g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)525g971kcal57.7g28.9g68.2g1g
Porkkana 262g86kcal1.6g14.6g0.5g6.7g
Keittojuures, Pirkka175g44kcal1.7g7.9g0.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr16g44kcal1.3g1.5g3.8g0.3g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Tomaattipyree,euroshopper61g49kcal2.1g11.6g0.6g0g
Flora ruoka kevyt & paksu219g131kcal2.2g9.8g8.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1312g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7112g4461kcal168.2g428.2g217.4g36.4g
Valittu annoskoko3556g2231kcal84.1g214.1g108.7g18.2g
Annoskoko puolitettuna1778g1115kcal42.1g107.1g54.4g9.1g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073