Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1000g761kcal18.8g154.9g2g10g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)600g1110kcal66g33g78g1.2g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.6g
Keittojuures, Pirkka200g50kcal2g9g0.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr18g50kcal1.4g1.7g4.3g0.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Tomaattipyree,euroshopper70g56kcal2.4g13.3g0.7g0g
Flora ruoka kevyt & paksu250g150kcal2.5g11.2g10g0g
Vesi, vesijohtovesi 1499g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8128g5098kcal192.6g489.2g248.8g41.6g
Valittu annoskoko4064g2549kcal96.3g244.6g124.4g20.8g
Annoskoko puolitettuna2032g1275kcal48.2g122.3g62.2g10.4g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073