Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 125g95kcal2.3g19.4g0.2g1.2g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)75g139kcal8.2g4.1g9.7g0.1g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Keittojuures, Pirkka25g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.2g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tomaattipyree,euroshopper8.7g7kcal0.3g1.7g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu31g19kcal0.3g1.4g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 187g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1016g637kcal23.8g61.2g30.8g5g
Valittu annoskoko508g319kcal11.9g30.6g15.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna254g159kcal6g15.3g7.7g1.3g
Arvot/100g100g63kcal2.3g6g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073