Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1249g951kcal23.5g193.7g2.5g12.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)750g1387kcal82.5g41.2g97.5g1.5g
Porkkana 375g123kcal2.3g20.8g0.7g9.6g
Keittojuures, Pirkka250g63kcal2.5g11.2g0.7g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr23g63kcal1.8g2.1g5.4g0.4g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Tomaattipyree,euroshopper88g70kcal3g16.6g0.9g0g
Flora ruoka kevyt & paksu312g187kcal3.1g14.1g12.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1874g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10160g6373kcal240.6g611.4g310.8g52.2g
Valittu annoskoko5080g3187kcal120.3g305.7g155.4g26.1g
Annoskoko puolitettuna2540g1593kcal60.2g152.9g77.7g13.1g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073