Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 375g830kcal65.6g0g63.8g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kauralese 25g90kcal4.5g11.4g1.9g4.4g
Kananmuna kuoreton 60g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Gouda juusto60g258kcal16.2g0g21g0g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g2882kcal189.4g29g222g10.8g
Valittu annoskoko600g1441kcal94.7g14.5g111g5.4g
Annoskoko puolitettuna300g721kcal47.4g7.3g55.5g2.7g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272