Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 422g934kcal73.8g0g71.7g0g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kauralese 28g101kcal5.1g12.8g2.2g4.9g
Kananmuna kuoreton 68g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Gouda juusto68g290kcal18.2g0g23.6g0g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.1g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1350g3243kcal213g32.4g249.8g12g
Valittu annoskoko675g1621kcal106.5g16.2g124.9g6g
Annoskoko puolitettuna338g811kcal53.3g8.1g62.5g3g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272