Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 400g324kcal6.3g67.3g0.2g12g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g800g1120kcal152g0g56g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Kananmuna kuorineen punnittu240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g3536kcal371.4g143.6g156g26.8g
Valittu annoskoko1520g1768kcal185.7g71.8g78g13.4g
Annoskoko puolitettuna760g884kcal92.9g35.9g39g6.7g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339