Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 500g405kcal7.9g84.2g0.3g15g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g1000g1400kcal190g0g70g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Kananmuna kuorineen punnittu300g378kcal33g0.9g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3800g4419kcal464.4g179.8g195g33.4g
Valittu annoskoko1900g2210kcal232.2g89.9g97.5g16.7g
Annoskoko puolitettuna950g1105kcal116.1g45g48.8g8.4g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339