Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 150g121kcal2.4g25.2g0.1g4.5g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g300g420kcal57g0g21g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1140g1326kcal139.4g53.8g58.6g10g
Valittu annoskoko570g663kcal69.7g26.9g29.3g5g
Annoskoko puolitettuna285g332kcal34.9g13.5g14.7g2.5g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339