Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g650g2373kcal71.5g429g29.9g28.6g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön120g840kcal2.6g5.3g19.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40g360kcal0g0g40g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g200g510kcal36.4g93g15.4g32.4g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g10g1kcal0.2g0g0g8.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g60g342kcal13.7g11.7g29.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3422g8888kcal255.4g1078.6g268.8g149.6g
Valittu annoskoko1711g4444kcal127.7g539.3g134.4g74.8g
Annoskoko puolitettuna856g2222kcal63.9g269.7g67.2g37.4g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214