Oliivi-kaurasämpylät
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.
Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi.
Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.
Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.
Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.
Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.
Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa
Ennuni