Lapskoussi
1. Paloittele lihat tarvittaessa.
Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.
2. Ota lihaliemi talteen.
Revi kypsät lihat pieniksi.
3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.
Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.
4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.
Soseuta kasvikset esim.
muusinuijalla.
5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.
Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.
Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.
6. Lisää halutessasi joukkoon voita.
7. Mausta tarvittaessa esim.
musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.
Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa
Juswuo