Gluteenittomat sämpylät
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita chia-siemenet ja kauramaito/vesi pienessä kulhossa ja anna tekeytyä geeliksi noin 15 minuuttia.
Sekoita sillä välin mantelijauho, tattarijauho, perunajuaho, leivinjauhe ja psylliumkuitu sekaisin.
Lisää mantelimaito, sulanut voi tai/ja öljy, chia-geeli, juokseva hunaja, omenaviinietikka ja suola.
Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia.
Taikinan koostumuksen tulee olla pehmeää, hyvin muovailtavaa, mutta ei kuivaa - hiivataikinan kaltaista.
Lisää tarvittaessa jauhoja, jotta saat taikinasta helposti muovailtavaa ja pyörittäessäsi taikinasta palloja, ne säilyttävät muotonsa eivätkä lässähdä.
Huomaa, että kaupoissa myytävien mantelijauhojen koostumus vaihtelee, ja osa imee itseensä enemmän kosteutta kuin toiset.
Ota taikinasta paloja ja pyörittele niistä pyöreitä sämpylöitä leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.
Ripottele päälle unikonsiemeniä.
Paista sämpylöitä noin 25-30 minuuttia uunin keskiosassa, kunnes ne saavat hieman kullanruskeaa sävyä.
Ota uunista, tarjoile ja nauti!
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa
Yammutar