Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Punajuuri 188g72kcal1.9g13g0.4g4.7g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g6.3g16kcal0.7g0.2g1.4g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste19g139kcal0g0g15.4g0g
Risottoriisi (Pirkka)125g413kcal8.4g100.1g0.5g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)63g28kcal0.1g6.9g0.6g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)14g2.8kcal0g0.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu313g188kcal3.1g14.1g12.5g0g
Aurajuusto78g266kcal15.6g0g22.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2300g2318kcal62.8g282.4g107.6g13.8g
Valittu annoskoko1150g1159kcal31.4g141.2g53.8g6.9g
Annoskoko puolitettuna575g580kcal15.7g70.6g26.9g3.5g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123