Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Punajuuri 263g101kcal2.6g18.1g0.5g6.6g
Vesi, vesijohtovesi 307g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g8.8g23kcal1g0.3g1.9g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste26g195kcal0g0g21.6g0g
Risottoriisi (Pirkka)175g578kcal11.7g140.2g0.7g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)88g39kcal0.2g9.6g0.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)20g3.9kcal0g1.3g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu438g263kcal4.4g19.7g17.5g0g
Aurajuusto110g372kcal21.9g0g31.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g3245kcal88.2g395.2g150.6g19.4g
Valittu annoskoko1610g1622kcal44.1g197.6g75.3g9.7g
Annoskoko puolitettuna805g811kcal22.1g98.8g37.7g4.9g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123