Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Punajuuri 300g115kcal3g20.7g0.6g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 351g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g10g26kcal1.1g0.4g2.2g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste30g222kcal0g0g24.6g0g
Risottoriisi (Pirkka)200g661kcal13.4g160.2g0.8g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)100g45kcal0.2g11g1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)23g4.5kcal0g1.5g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu501g300kcal5g22.5g20g0g
Aurajuusto125g426kcal25g0g36.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g3708kcal100.6g451.8g171.8g22.2g
Valittu annoskoko1840g1854kcal50.3g225.9g85.9g11.1g
Annoskoko puolitettuna920g927kcal25.2g113g43g5.6g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123