Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Punajuuri 338g130kcal3.4g23.3g0.7g8.4g
Vesi, vesijohtovesi 394g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g11g29kcal1.2g0.4g2.5g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste34g250kcal0g0g27.7g0g
Risottoriisi (Pirkka)225g744kcal15.1g180.2g0.9g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)113g51kcal0.2g12.4g1.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)25g5.1kcal0g1.6g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu563g338kcal5.6g25.3g22.5g0g
Aurajuusto141g479kcal28.2g0g40.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4140g4172kcal113.2g508g193.4g24.8g
Valittu annoskoko2070g2086kcal56.6g254g96.7g12.4g
Annoskoko puolitettuna1035g1043kcal28.3g127g48.4g6.2g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123