Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Punajuuri 376g144kcal3.8g25.9g0.8g9.4g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g13g33kcal1.4g0.4g2.8g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste38g278kcal0g0g30.8g0g
Risottoriisi (Pirkka)250g826kcal16.8g200.3g1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)125g56kcal0.3g13.8g1.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)28g5.6kcal0g1.8g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu626g376kcal6.3g28.2g25g0g
Aurajuusto157g532kcal31.3g0g45.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4600g4635kcal126.4g564.8g215.2g27.8g
Valittu annoskoko2300g2318kcal63.2g282.4g107.6g13.9g
Annoskoko puolitettuna1150g1159kcal31.6g141.2g53.8g7g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123