Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Punajuuri 600g230kcal6g41.4g1.2g15g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g20g52kcal2.2g0.7g4.4g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste60g444kcal0g0g49.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)400g1320kcal26.8g320g1.6g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)200g90kcal0.4g22g2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)45g9kcal0g2.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1000g600kcal10g45g40g0g
Aurajuusto250g850kcal50g0g72.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7350g7407kcal201.2g902.4g343.4g44.2g
Valittu annoskoko3675g3703kcal100.6g451.2g171.7g22.1g
Annoskoko puolitettuna1838g1852kcal50.3g225.6g85.9g11.1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123