Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g3.8g10kcal0.4g0.1g0.8g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste11g83kcal0g0g9.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)75g248kcal5g60.1g0.3g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)38g17kcal0.1g4.1g0.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.4g1.7kcal0g0.5g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu188g113kcal1.9g8.4g7.5g0g
Aurajuusto47g160kcal9.4g0g13.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1380g1391kcal37.8g169.2g64.4g8.4g
Valittu annoskoko690g695kcal18.9g84.6g32.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna345g348kcal9.5g42.3g16.1g2.1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123