Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Punajuuri 150g58kcal1.5g10.4g0.3g3.8g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g5g13kcal0.6g0.2g1.1g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste15g111kcal0g0g12.3g0g
Risottoriisi (Pirkka)100g330kcal6.7g80.1g0.4g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)50g23kcal0.1g5.5g0.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)11g2.3kcal0g0.7g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu250g150kcal2.5g11.3g10g0g
Aurajuusto63g213kcal12.5g0g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g1854kcal50.4g226g85.8g11.2g
Valittu annoskoko920g927kcal25.2g113g42.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna460g464kcal12.6g56.5g21.5g2.8g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123