Terveellinen taatelikakku (The Good Morning)
Terveellinen taatelikakku
2 dl vettä
400g kuivattuja taateleita
1/2 banaani
1/2 dl kukkakaalipyrettä (keitä kukkakaalia ja survo ne sauvasekoittimella soseeksi)
2 munaa
1 dl kaurajauhoja (blenderöi/sauvasekoita kaurahiutaleet jauhoiksi)
1 dl täysjyväspelttivehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
7 tablettia steviaa
1/2 tl suolaa
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Keitä vesi ja taatelit liedellä tahnaksi.
Varmista että taateli on muussaantunut hyvin tai survo sitä tarvittaessa.
Jäähdytä taateliseos ja lisää banaani muussattuna joukkoon kukkakaalipyreen kera.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
Vatkaa munat erillisessä kulhossa kuohkevaksi sähkövatkaimella.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja vuorotellen taatelitahnaa sekoittaen samalla sähkövatkaimella pienimmällä teholla.
Kun sinulla on edessäsi tasainen taikina, kaada se (esim.
rypsi- tai kookosöljyllä) voideltuun kakkuvuokaan.
Paista tunnin verran.
Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilemista.
HUOM! Kakku paranee päivä päivältä, kun se saa maustua ja muhia jääkaapissa.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1205 grammaa
Jude86