Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g701g1051kcal142.3g0g56.1g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g26g25kcal1.1g4.5g0.1g1.3g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g648g214kcal9.7g31.1g2.6g0g
Oliiviöljy 26g232kcal0g0g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2996g3112kcal309.8g82.4g170.8g6g
Valittu annoskoko1498g1556kcal154.9g41.2g85.4g3g
Annoskoko puolitettuna749g778kcal77.5g20.6g42.7g1.5g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433