Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g1001g1502kcal203.2g0g80.1g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g38g36kcal1.6g6.4g0.1g1.8g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g926g306kcal13.9g44.5g3.7g0g
Oliiviöljy 38g332kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4280g4446kcal442.6g117.8g243.6g8.4g
Valittu annoskoko2140g2223kcal221.3g58.9g121.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna1070g1111kcal110.7g29.5g60.9g2.1g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433