Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g300g451kcal61g0g24g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g11g11kcal0.5g1.9g0g0.6g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g278g92kcal4.2g13.3g1.1g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1284g1334kcal133g35.2g73g2.6g
Valittu annoskoko642g667kcal66.5g17.6g36.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna321g333kcal33.3g8.8g18.3g0.7g
Arvot/100g100g104kcal10.4g2.7g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433