Avokado-banaani raakakakku
Pohja:
3 dl kuorittuja manteleita
2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
(½ dl vettä)
Täyte:
1 dl kaakaovoita (esim.
CocoVi) tai kylmäpuristettua kookosöljyä
2 avokadoa
2 banaania
½ dl limetinmehua
¼ tl raastettua inkivääriä
Koristeeksi
puolukoita
kookoslastuja
Valmistus:
1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä.
Anna liota noin 20 minuuttia.
Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.
2. Mittaa taatelit ja mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon.
Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone.
Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi.
Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä.
3. Pingota irtopohjaisen kakkuvoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi.
Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut.
Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää.
Tarkista maku.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.
5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy.
Koristele raakakakku ennen tarjoamista puolukoilla ja kookoslastuilla.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa
Meeries