Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2335g474kcal14g88.7g7g32.7g
Valkoviini kuiva 117g80kcal0.4g0.7g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g163g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2g4.2g0.2g0.5g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g23g206kcal0g0g23.3g0g
Vesi934g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)70g70kcal5.3g11.9g0.4g1.5g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g35g34kcal1.5g6g0.1g0g
Basilika, tuore 23g6.3kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl117g397kcal2.3g3.5g40.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7741g2905kcal54.4g305.8g144.8g78.4g
Valittu annoskoko3871g1453kcal27.2g152.9g72.4g39.2g
Annoskoko puolitettuna1935g726kcal13.6g76.5g36.2g19.6g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838