Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2668g542kcal16g101.4g8g37.4g
Valkoviini kuiva 133g91kcal0.4g0.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g187g52kcal1.1g11.1g0.4g4.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g31kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g27g235kcal0g0g26.7g0g
Vesi1067g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)80g80kcal6g13.6g0.4g1.7g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g40g38kcal1.7g6.8g0.1g0g
Basilika, tuore 27g7.2kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl133g454kcal2.7g4g46.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g3320kcal62g349.6g165.4g89.6g
Valittu annoskoko4424g1660kcal31g174.8g82.7g44.8g
Annoskoko puolitettuna2212g830kcal15.5g87.4g41.4g22.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838