Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3002g609kcal18g114.1g9g42g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g34kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g30g264kcal0g0g30g0g
Vesi1201g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)90g90kcal6.8g15.3g0.5g1.9g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g45g43kcal1.9g7.7g0.1g0g
Basilika, tuore 30g8.1kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9954g3735kcal70g393.4g185.8g100.8g
Valittu annoskoko4977g1868kcal35g196.7g92.9g50.4g
Annoskoko puolitettuna2489g934kcal17.5g98.4g46.5g25.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838