Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g334g68kcal2g12.7g1g4.7g
Valkoviini kuiva 17g11kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.5kcal0.1g1.4g0g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)10g10kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g5g4.8kcal0.2g0.9g0g0g
Basilika, tuore 3.3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g415kcal7.8g43.8g20.4g11.4g
Valittu annoskoko553g207kcal3.9g21.9g10.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna277g104kcal2g11g5.1g2.9g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838